Talán nem tévedés azt állítani, hogy szinte minden nő életében szerepet játszik az alakformálás, akár gondolati szinten, akár tudatos, mindennapi gyakorlatban. Általában, ha alakformálásról van szó, otthoni gyakorlatokra, csodamódszerekre, diétákra gondolunk, melyek között vannak követendő és tévútra vezető is.

Mit kell tudni az otthoni alakformálásról?

Sajnos gyakran előfordul, hogy szakember segítsége helyett olyan eszközöket alkalmazunk, amiket a barátnőnktől vagy a tévében hallottunk, vagy egyszerűen a saját elképzelésünk alapján indulunk el. 

Összeszedtük az otthoni alakformálással kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket, amiket megismerve Te is könnyedén elérheted a tónusos, egészséges alakot.

1. A fogyókúra, megvonó diéta segíti az alakformálást

Tény, hogy az alakformálás nagy részét az étkezésünk minősége adja. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egyoldalú (valamilyen tápanyagot nem egészségügyi okok miatt nélkülöző) diétával, több étkezés kihagyásával érhetjük el a kívánt alakot. A mértékletesség és a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel a kulcs.

2. A súlyzós edzéstől csak még nagyobbak leszünk

A súlyzós edzés az izmot formálja. Ha tónusos, izmos testet szeretnél, a súlyzós edzés elengedhetetlen. Ha nagy súlyfelesleggel rendelkezel, és súlyzós edzés nélkül fogysz le, valószínűleg itt-ott lógni fog a bőröd, hiszen az izmaid a fogyással együtt nem formásodtak.

Ahogy az étkezésben, itt is a kiegyensúlyozott, minden testrészre kiterjedő, a fizikai állapotodnak megfelelő edzéssel “szépen” fogyhatsz.

3. A csodabogyók, tabletták segítségével gyorsan lefogyhatunk

Sajnos a fogyással kapcsolatban nem létezik azonnali csodaszer. A kilók, a testünk változásai, a narancsbőr nem 2 hét alatt jelentek meg, így 2 hét alatt nem is lehet mindtől megszabadulni. A testünknek szüksége van a folyamatos odafigyelésre, nem csak a nyaralás előtti hónapban. 

Természetesen bevizsgált, orvosilag tesztelt fogyást segítő teákkal, étrendkiegészítőkkel segíthetjük a folyamatot, de önmagukban ezek nem elegendők.

4. Kardió mindenek előtt

Ha alakformálásról van szó, a kardió kifejezés szinte kivétel nélkül előkerül. Ez ugyanis az a mozgásforma, ami egyszerre segíti a szív- és a keringési rendszer működését, növeli a tüdő kapacitását és erősíti az immunrendszert – ilyen pl. a futás és a biciklizés.

Ez mind valóban szuper, azonban az erőltetett, a fizikai állapotnak nem megfelelő mozgás sokszor többet árt. Emellett, ahogy a súlyzós edzésnél már kitértünk rá, a zsírégetés fontos része az alakformálásnak, de a súlyzós, minden testrészre kitérő edzés nélkül a súlycsökkentés mellett alakformálásról nem beszélhetünk.

5. Otthoni praktikák a narancsbőr ellen

Tény, hogy rendszeres edzéssel, antioxidánsban gazdag étkezéssel, narancsbőr elleni krémekkel a narancsbőrös területek halványíthatók, a bőr simábbnak és feszesebbnek tűnhet. Ezek a praktikák azonban csak felszíni megoldások. Ha már eltüntettük a narancsbőrt, megakadályozzák, hogy újra kialakuljanak. 

Azonban nem tudnak a bőr legmélyebb rétegeibe eljutni. A cellulit a nem megfelelő vér- és nyirokkeringés következtében alakul ki, így olyan kezelésre van szükség az eltüntetéséhez, amely kötőszöveti szinten hat.

Ha szeretnéd tudni, hogyan segíthet egy szépítő kezelés a problémás testtájakon, olvass tovább kezeléseinkről vagy jelentkezz be ingyenes konzultációnkra!