Ahogy minden évben, 2022-ben is rengetegen tűzik ki célul az alakformálást és az életmódváltást az új évre. Azonban ahhoz, hogy a motiváció fennmaradjon és a rutin megfelelően beilleszkedjen a napjainkba, szükséges ismerni néhány hatékony módszert. Bejegyzésünkben most ezeket gyűjtöttük össze.

1. A korlátok és a jelenlegi fizikai állapot felmérése

A hatékony alakformálás is a tervezéssel és a felméréssel kezdődik. Ahhoz, hogy tudjuk mit akarunk elérni, ismernünk kell azt is, hogy hol tartunk éppen az úton célunk felé és meddig vagyunk hajlandóak elmenni. 

Az első lépés tehát, hogy meghatározzuk az elérni kívánt célt, és azt, hogy erre milyen lehetőségeink vannak. Ezután következik az állapotunk és határaink, nehézségeink felmérése, azaz ha eddig is végeztünk testmozgást, változtatunk-e vagy tovább folytatjuk a megszokott rutinunkkal, ha pedig most kezdjük, milyen formában van lehetőségünk a testmozgásra.

Szerencsére ma már rengeteg féle mozgást végezhetünk, akár otthonunkban, akár edzőteremben, így kedvünkre válogathatunk és végezhetjük azt, amely számunkra a legmegfelelőbbnek bizonyul.

2. Változatos és egészséges étrend kialakítása

Hasonló a folyamat az étkezéssel is: ha eddig is odafigyeltünk étkezésünkre, érdemes megvizsgálni melyek azok az ételek, amelyek pozitív vagy negatív hatással vannak a szervezetünkre és ez alapján formálni étrendünket az új évben. 

Abban az esetben pedig, ha most tervezünk változtatni az étrendünkön, érdemes lehet szakember, táplálkozási tanácsadó segítségét kérni. Fontos tudni, hogy a változatos és tápanyagokban gazdag táplálkozás elengedhetetlen része a hatékony alakformálásnak, hiszen az egyik legnagyobb előnye, hogy segíti az izmok építését és a zsírégető folyamatokat. Mindenképp mérd fel, hogyan tudod étrendedből kiszűrni az egészségtelen, zsíros és cukros ételeket nélkülözés nélkül és helyette fehérjedús és antioxidánsokban gazdag ételeket fogyasztani.

3+1-alakformalo-tipp-az-uj-evre-2

3. Elegendő vízfogyasztás

Sokan nem tudják, hogy a vízfogyasztásnak mekkora szerepe van az alakformálásban. A víz, mint szervezetünk egyik fő alkotóeleme, számos belső folyamatunk alapja is. Hozzájárul az emésztési és felszívódási folyamatokhoz, védi az immunrendszerünket a betegségek ellen, amely most még fontosabb, mint valaha, segíti az anyagcsere-folyamatokat és növeli a koncentráció- és ellenállóképességünket is, amely a testmozgást is megkönnyíti. 

Az alakformálásra vonatkozóan nem szabad elfelejteni, hogy a víz hatásos a narancsbőr ellen is, mivel átmossa a szöveteket, segíti a salakanyagok távozását és hidratálja a bőrt, amely így kisimultabbá és frissebbé válik.

Ajánlott a napi 2-3 liter szénsavmentes vízfogyasztás, emellett a frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztása nagymértékben hozzájárul az egészséges életmódhoz, a bőr ápoltságához és feszességéhez, továbbá a testmozgás utáni izomregenerációhoz is.

3+1-alakformalo-tipp-az-uj-evre-3

+1 Mély kötőszöveti alakformáló kezelések

Az egészséges és változatos étrend, a rendszeres mozgás és az elegendő folyadékbevitel mellett az egyik leghatékonyabb módja az alakformálásnak az alakformáló kezelések. A Winshape alakformáló kezelések fájdalommentesen segítenek abban, hogy a bőr egyenletes, feszes és sima legyen. 3 különböző technológia kombinációjával és a személyre szabott kezelési tervvel mélyreható, kötőszöveti változásokat érünk el, a sejtek és a szövetek roncsolása nélkül.

A Winshape alakformáló kezelések hatékonyan járulnak hozzá 2022-es célod eléréséhez! Tudj meg többet kezeléseinkről és próbáld ki te is a hatékony és fájdalommentes alakformálást az új évben!