A feszes bőr fontossága a nyár közeledtével újra és újra felmerülő témaként tér vissza a nők körében. A  probléma legtöbbször a combokat, a hasat és a feneket érinti, azonban sok esetben előfordul a karok, dekoltázs és a nyak esetében is. A bőrfeszesítésre rengeteg házi praktika, kozmetikai krém és kezelés, valamint tipp létezik, ezért bejegyzésünkben most bemutatjuk a bőrfeszesítés 3 legjobb módját.

A megereszkedett bőr okai

A kollagén és elasztin – két protein amelyek feszesen és rugalmasan tartják a bőrt – elengedhetetlenek a fiatal és egészséges bőrhöz. Amikor ezek csökkenek a szervezetedben, különböző biológiai, külső vagy környezeti hatások miatt, a bőr elveszti rugalmasságát és kialakul a petyhüdt, megereszkedett bőr. 

A bőrfeszesség csökkenésének okai közé tartozik az idősödéssel együtt járó kötőszövetek meggyengülése, az egyenetlen zsíreloszlás, a fogyás, illetve a terhesség is.

Feszesítő krémek, kozmetikumok

Valószínűleg ez a legelterjedtebb praktika a bőrfeszesítésre, hiszen a piacon lévő rengeteg feszesítő krém és szérum használata, a legegyszerűbb módszer a mindennapokban. A feszesítőkrémek nem csak feszesítik a bőrt, hanem hidratálják, tonizálják és elvezetik a szövetekben visszatartott vizet, csökkentik a narancsbőrt, valamint revitalizálják a bőrt. 

Ahhoz, hogy hatékony eredményt érjünk el a feszesítőkrémekkel, érdemes rendszeresen alkalmazni, reggel és este is. A legjobb módszer a használatra, ha fürdés vagy zuhanyzás után visszük fel a még nedves bőrbe masszírozva a kozmetikumokban lévő hatóanyagokat. A bőrfeszesítő krémek hatásosságát továbbá fokozni tudjuk azzal is, ha felvitel előtt, hideg-meleg vizes zuhanyt veszünk, amely felgyorsítja a vér- és nyirokkeringést, javítja a hatóanyagok felszívódását a szövetekben és erősíti a feszesítő hatást.

A-borfeszesites-harom-legjobb-modja-2

Rendszeres testmozgás

A rendszeres testmozgás általi izomnövelés az egyik leghatékonyabb módja a bőrfeszesítésnek. A testedzés általi bőrfeszesítés a combok, a karok, a has és a fenék esetén a legeredményesebb. Az izomtömeg növelése, legfőképpen ha ez súlyzós edzéssel történik, segít csökkenteni a megereszkedett bőrt, különösen akkor, ha a petyhüdt, laza bőr fogyás miatt alakult ki. Ha a zsírmennyiség hosszú ideig kifeszíti a bőrt, hirtelen vagy nagy mértékű fogyás esetén, a bőr elvesztheti zsugorodási képességét a fogyáskor. Az elvesztett zsír izomtömeggel való helyettesítése csökkentheti a megereszkedett bőr megjelenését.  

Emellett az izom rendszeres használata, azaz a testedzés, izomtónus-fokozással jár, ami a bőrkontúrokra is pozitív hatással lesz – definiáltabb testrészeket kapunk.

Természetesen a rendszeres testmozgás a bőrfeszesítés mellett megelőzi vagy csökkenti a narancsbőrt és hozzájárul az egészséges életmódhoz.

WinShape bőrfeszesítő kezelés

A feszesítő kozmetikumok és a rendszeres testmozgás használata mellett, a tartós és látványos bőrfeszesítéshez elengedhetetlenek a dermatológiai szakemberek által innovatív és professzionális technológiával végzett bőrfeszesítő kezelések.  A WinShape bőrfeszesítő kezelés már az első alkalom után látványos módon feszesíti a bőrt a kezelt testrészeken.

A-borfeszesites-harom-legjobb-modja-3

A kezelés során olyan hatóanyagokat alkalmazunk, mint a hyaluronsav, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem, kiváló vízmegkötő képessége van, akár saját súlyának 1000-szeresét is képes megkötni. A bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. 

Az eljárás során használt – Winform Medical által kifejlesztett – úgynevezett Skin tonic, görögszéna mag kivonatot, komlót, mezei zsúrló kivonatot, borsmenta olajat és  E-vitamint is tartalmaz, mely összetevőknek köszönhetően regeneráló és újraépítő hatása van, elősegíti a kollagén termelődést, kisimítja a ráncokat, tölti a bőrszöveteket, növeli a bőr rugalmasságát, harcol a szabadgyökökkel és kiváló bőrnyugtató hatása van.

Próbáld ki Te is a hatékony bőrfeszesítést legmodernebb módját és készülj a bikiniszezonra magabiztosan! Tudj meg többet egyénre szabott kezeléseinkről és jelentkezz be esztétikai központunkba!