Számodra is biztosan ismerős az “új év, új én” kifejezés, amelyre hivatkozva a legtöbben januárban nagy lelkesedéssel kezdenek bele az alakformálásba és az életmódválstásba. Azonban ahhoz, hogy ne csak az év elején legyen meg a megfelelő motivációd, szükséges kialakítani egy rutint, amely segít fenntartani azt és keretet ad az alakformálás folyamatának. Ehhez gyűjtöttünk össze mostani bejegyzésünkben néhány tippet.

1. Hallgass a szervezetedre

A test és a szervezet számára is minden nap különböző, amely függhet az előző napi tevékenységtől, egészségügyi állapottól, vagy akár az alvás minőségétől is. 

Ezért figyelve a szervezeted jeleire, fontos, hogy annak megfelelően eddz is. Ez azt jelenti, hogy nem kell minden nap ugyanazzal az intenzitással edzened: ha egyik nap úgy érzed az izmaid fáradtabbak, hagyd őket regenerálódni és válassz könnyebb gyakorlatokat. Ha pedig úgy érzed, tele vagy energiával, akár egy hosszabb, átfogóbb edzést is beiktathatsz a napodba. A lényeg, hogy figyelj a szervezeted állapotára, valamint engedd, hogy az izmaid is regenerálódjanak egy-egy nehezebb, hosszabb edzés után.

3-tipp-a-2022-es-alakformalo-rutinodhoz-2

2. Teremts teret a napodban

A rendszeres edzési rutin kialakításában talán ez a legnehezebb lépés, hiszen nem minden nap van egy szabad 30-60 perc, amikor lenne lehetőség a mozgásra, és ha van is egy szabad órád, nem mindig fordítanád azt edzésre. 

Azonban, ha tartós változást szeretnél, szükséges, hogy helyet teremts a napjaidban az aktivitásnak, amely a fizikális és mentális egészséghez is hozzájárul. Gondold végig, hogy mely napokon és mikor lenne időd fókuszálni magadra, akárcsak a pihenésre, akár a fizikai mozgásra.

3. Ünnepeld meg a kis győzelmeket is

Az önbátorítás és az ünneplés kéz a kézben jár az egészségesebb életmóddal és a motiváció fenntartásával. Ezért fontos, hogy értékeld a kis lépéseket is az alakformálás folyamatában, mint például, ha egyik reggel az egészségesebb reggeli alternatívát választottad, vagy ha csak sikerült a kitűzött napi lépésszámot elérned.

3-tipp-a-2022-es-alakformalo-rutinodhoz-3

Az önértékelés segít akkor is, ha úgy érzed, semmi kedved az edzéshez, vagy éppen úgy érzed, nem esett annyira jól a mozgás, mint máskor. Hozzájárul ahhoz, hogy fenntartsa a motivációd és magabiztosabb legyél, így a fizikai egészséged mellett a mentális egészséged is véded. 

Az önértékeléshez egy jó módszer, ha esténként leírod, hogy azon a napon mire vagy büszke, amit megcsináltál, beleértve a legkisebb dolgokat is.

+1 Válaszd a professzionális alakformálás lehetőségét

A mindennapi mozgás és az egészséges és változatos étrend mellett, a mélyreható alakformáló kezelések rendkívül látványosan járulnak hozzá a kívánt eredmény eléréséhez. a WinShape alakformáló kezeléseivel már az első alkalom után látványos változásokat tapasztalhatsz, így gyorsabban érheted el kitűzött célodat.

Tudj meg többet alakformáló kezeléseinkről és jelentkezz be esztétikai központunkba!