A súlycsökkentés, a fittség, egészséges életmód iránti elkötelezett vágy mindannyiunkban benne van, azonban a mindennapokban nagyon nehéz fenntartani a motivációnkat, hogy minden nap, minden héten tartsuk magunkat a fogadalmainkhoz és ne csábuljunk el egy-egy gyorsan elérhető ebédre vagy egy tábla csokira.

Hogyan tarthatod fenn a motivációdat, ha diétázol?

Folyamatos célkitűzés

Ha egy nagy célt tűzöl ki magad elé, beleeshetsz abba a hibába, hogy egy nehezebb napon úgy látod, reménytelen elérni, ezért inkább feladod. Azonban, ha kisebb célokat és kisebb időintervallumokat adsz meg magadnak, könnyebb lesz elérned az adott célt, ami motiválni fog a következő lépés elérésében.

Reflektálás

Gondold végig, mi az, amit hátráltató tényezőnek érzel, min tudnál változtatni, mi tudna motiválni téged. A zavaró dolgokat próbáld meg tudatosítani, hogy könnyebben túljuss rajtuk, és újra összpontosíthass!

Az újdonság varázsa

Unod azt az edzéssort, amit mindig csinálsz? Kezdj bele valami újba! A jó idő beköszöntével találj ki új mozgásformákat, amiket élvezni fogsz – ugrókötelezz, kocogj a parkban, tollasozz, lépcsőzz, bármilyen mozgás jó, ami boldoggá tesz.

Pozitív energiák

Ha úgy érzed, a körülötted lévő emberek negatív hatással vannak a diétádra és a motivációdra, próbálj meg változtatni! Ha nem találkoztok, kommunikálj velük kevesebbet, vagy más témában. Ha lehet, keresd azoknak a társaságát, akik motiválnak, inspirálnak és segítenek neked!

Dokumentáció

Készíts előtte-közben-utána fotókat. A rendszeres mozgás először nehezen látszik meg, de 4-6 hét után már igen látványos változásoknak lehetsz szemtanúja. Ha az első és a 6. hét képeit összehasonlítod, biztosan motiválni fog a következő 6 hétben!

Ahhoz, hogy a rendszeres sportolással és helyes táplálkozással elért alakod apró egyenletlenségeit is eltüntesd, egy olyan technológiát kell segítségül hívnod, amely célzottan képes eredményeket generálni kötőszöveti szinten is. 

Ebben segít a Winshape ReCell kezelése, amit Pirner Alma online tréner, párkapcsolati & nőiesség coach, tanácsadó és egzotikus tánc világbajnok is imád. Ismerd meg az ő történetét!