Régóta próbálkozol trükkökkel és technikával leadni a felesleges kilókat, de eddig egyik sem hozta meg az áttörést? Számos oka lehet annak, hogy nem tudjuk elérni a kívánt eredményt, ezért most összeszedtünk néhányat a leggyakoribb okok közül, amelyek gátolják a hatékony alakformálás folyamatát.

Motiváció hiánya

Hiába van kialakítva a heti edzésterv és a változatos étrend, ha hiányzik az a belső elhatározás, ami az alakformálás folyamatának keretet ad. Érdemes végiggondolni, hogy milyen motivációink vannak, mi a célunk és hogy a saját vagy mások elvárásaiért dolgozunk-e. Erre a legjobb módszer, ha egy papírra összeírva elsődlegesen magunkban próbáljuk megtalálni az indokokat. Elemezni kell a céljainkat és adottságainkat, figyelembe kell venni az eddigi sikertelenség okait is, ami lehet egészségügyi vagy esztétikai is.

Ha esetleg genetikai vagy egészségügyi okaink vannak, érdemes szakemberhez fordulni, aki a problémához illeszkedő étrendet tud ajánlani. Azzal, hogy a nehézségeinket és a motivációinkat végiggondoljuk és papírra vetjük, könnyebben láthatjuk, hogy mi az, ami hajt minket, hogy elérjük a kitűzött eredményt és így hatékonyan folytassuk az alakformálást.

Az étrendünk nem illeszkedik a saját szervezetünk igényeihez

Lehet, hogy már rendelkezünk egy olyan étrenddel, ami cukor- és fehérliszt-mentes, valamint nagyon odafigyelünk arra, hogy egy nap mennyit és hogyan eszünk, de ha ezek az ételek és összetevőik nem rendelkeznek a megfelelő ásványi anyagokkal és nem kompatibilisek a mi szervezetünk igényeivel, könnyen gátolhatják az alakformálás eredményességét. 

Ha nem fogyasztunk elegendő fehérjét, akár állati vagy növényi forrásból, az izmaink nem fognak fejlődni folyamatos edzések mellett sem. Továbbá nagyon fontos szerepet töltenek be az egyes zsírok is szervezetünk felépítésében, mint például a telítetlen zsírsavak, melyek többek között gyulladáscsökkentő hatással is vannak a szervezetünkre. Telítetlen zsírsav bevitelre ajánlott a növényi olajok felhasználás főzés-sütés során. 

Mindezek mellett nem szabad elfeledkeznünk az ásványi anyagokról, különösképpen a főként gyümölcsökben és zöldségekben található antioxidánsokról sem, amelyek nagymértékben hozzájárulnak az egészséges életmód mellett a fogyókúrához, a narancsbőr kialakulásának megakadályozásához és a bőrünk rugalmasságának megőrzéséhez.

4-ok-ami-meggatolja-a-hatekony-alakformalast-2

Folyamatos stressz

A krónikus, azaz állandó stressz a betatrophin nevű fehérje termelését ösztönzi, amely korlátozza a szervezet zsírlebontó képességét, ezáltal lelassítja a zsírégető folyamatokat a szervezetünkben. Meg kell említeni azt is, hogy a stressz hatására mindenki máshogy keresi a megoldást: vannak, akiknek egy falat nem jut le a torkukon, míg másoknak pont az ellenkezője nyújt ideiglenes megoldást a túlzott stresszre. 

Az elegendő pihenés és kikapcsolódás elengedhetetlen a sikeres alakformáláshoz, valamint ahhoz, hogy megőrizzük mind mentális és fizikai egészségünket is.

4-ok-ami-meggatolja-a-hatekony-alakformalast-3

A korral lelassul az anyagcsere

A kor előrehaladtával szervezetünk egyes folyamatai, mint ahogy az anyagcsere is, lassulni kezdenek, amire testünk reakcióként azt érzékeli, hogy nem kap elég tápanyagot és ezért raktározásba kezd. Ez elsősorban a has, fenék, és comb tájékán  fokozatosan felhalmozódó zsírpárnácskákban mutatkozik meg. Az anyagcsere-folyamatok lassulásának enyhítésére jó megoldás az antioxidáns dús étrend, valamint a rendszeres mozgás, azonban sok esetben már csak a speciális segítség nyújthat áttörő megoldást. 

A WinShape ReCell fájdalom nélküli alakformáló kezelése egyedi technológiák ötvözetével nyújt hatékony megoldást az alakformálás terén. A ReCell kezelés különlegessége, hogy 3 különböző technológia segítségével egyszerre több problémára kínál megoldást. A kezelés az alkalmazott lökéshullámok segítségével stimulálja a sejtfolyamatokat, felbontja a zsírt és felgyorsítja az anyagcserét. A testünkben felhalmozódott kocsonyás vizet újra folyékony halmazállapotúvá alakítja, és lehetővé teszi a testből való távozását, ezzel regenerálja a kötőszövetek tapadási képességét, így a kezelt bőrfelület visszanyeri rugalmasságát. Mindezeken felül csodálatos eredményeket érhetünk el a cellulit kezelésében is.

Válaszd Te is a hatékony alakformálást és láss változást már az első kezelés után! Tudj meg többet alakformáló kezeléseinkről és jelentkezz be esztétikai központunkba még ma!