Közeledik a nyár, és köztudott, hogy a nyári bikinialak sajnos nem egy-két hét alatt érhető el, ha tartós és látványos változást szeretnénk tapasztalni. A tavasz remek időszak arra, hogy formába hozzuk magunkat nyárra és minél előbb kezdjük el, annál látványosabb eredményeket érhetünk el. Ezért összeszedtük 4 lépésben, hogy mit kell tenned tavasszal a bikinialakért.

1. Fokozatos változtatás az étrendben

Nagyon fontos, hogy ne hirtelen hagyjuk el kedvenc és megszokott ételeinket, hanem lassan és fokozatosan szoktassuk a szervezetünket a kevesebb kalóriabevitelhez.  Ha hirtelen csökkentjük a megszokott szénhidrátbevitelt, akár komoly egészségügyi problémák is felléphetnek, valamint a kedvünk, motivációnk is már az első napokban eltűnhet. Tehát ne egyből kezdjünk egy 4-5 napos léböjt-kúrát, amihez szervezetünk nincs hozzászokva, hanem fokozatosan heti rendszerességgel csökkentsük a kalóriabevitelünket és változtassunk az ételek típusán. 

Arról se feledkezzünk meg, hogy nem szabad teljesen elhagyni a zsírokat az étrendből. Fogyasszunk elegendő telítetlen zsírsavat, amely megtalálható például halakban, olajos magvakban vagy olívaolajban. Mindemellett, próbáljuk minél jobban csökkenteni a feldolgozott élelmiszerek, a fehér lisztet, cukrot és sót tartalmazó ételek fogyasztását, amik megkötik a felesleges vizet a testben.

4-lepesben-a-bikinialakert-2

2. Rendszeres kardió és súlyzós edzés

Ahhoz, hogy eredményes legyen az alakformálás, a változatos étkezés mellett, a mozgást sem hagyhatjuk ki. Hetente minimum 2 alkalommal érdemes súlyzós vagy saját testsúlyos edzést végezni. Ha nincs otthon súlyzónk, használhatunk például vízzel töltött műanyag palackot is. A súlyzós edzésnek az a nagy előnye, hogy a szervezet a regenerálódáshoz is energiát éget el, tehát hatékonyabb a zsírégetés. Saját testsúlyos edzésnél pedig szuper megoldás az intervall vagy magas intenzitású edzésgyakorlatok végzése, melyeket otthonunkban vagy a szabadban is könnyedén végezhetünk. 

Az alakformálás szempontjából azonban nem szabad megfeledkezni a kardióedzésekről sem, annak ellenére, hogy formálódni szeretnénk. A kardioedzés segít felpörgetni a zsírégetést, ezért érdemes a két mozgásformát kombinálni is. A sorrend szempontjából azonban fontos, hogy először végezzük a súlyzós edzést és utána a kardiót.

3. Napi 2-4 liter vízfogyasztás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az alakformálás egyik elengedhetetlen része, a cukros és adalékanyagokat tartalmazó italok kizárása és a vízfogyasztás növelése. A folyadékbevitel befolyásolja a fizikai és a szellemi teljesítőképességünket is. Ha nem fogyasztunk elegendő vizet, a kedvünk, közérzetünk is rosszabb lesz, gyakoribb a fejfájás, szédülés, fáradtság és a csökkenő koncentrációképesség. Motivációnk, jó kedvünk fenntartásához és szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a napi 2,5-4 liternyi folyadékbevitel. 

A vízfogyasztásnak nagy szerepe van az alakformálásban is, mivel segíti az anyagcsere-folyamatokat és optimalizálja a test tisztulási folyamatait is. A víz hatásos a narancsbőr ellen is, segítségével a bőr kisimultabbá és feszesebbé válik, teltebbé válnak a finomvonalak és egyenletesebb lesz a bőrfelszín. Javasolt minden reggel éhgyomorra meginni egy nagy pohár vizet, ez ugyanis felgyorsítja emésztést és segíti a testet a méreganyagoktól való gyorsabb megszabadulástól.

4-lepesben-a-bikinialakert-3

4. Mély kötőszöveti alakformáló kezelések

Az egészséges és változatos étrend, a rendszeres mozgás és az elegendő folyadékbevitel mellett az egyik leghatékonyabb módja az alakfomálásnak az alakformáló kezelések. A Winshape alakformáló kezelések fájdalommentesen segítenek abban, hogy a bőr egyenletes, feszes és sima legyen. 3 különböző technológia kombinációjával és a személyre szabott kezelési tervvel mélyre hatoló, kötőszöveti változásokat érünk el, a sejtek és a szövetek roncsolása nélkül. 

Legyen szó narancsbőrről, a bőr rugalmasságáról, szülés okozta elváltozásokról, striákról vagy hegekről, alakformáló kezeléseink hatékony és látványos eredményekkel szolgálnak. Kezeléseinknek köszönhetően a bikinialak nemcsak nyáron tart, hanem akár egész évben is!

Tudj meg többet kezeléseinkről vagy jelentkezz be esztétikai központunkba még ma!