A narancsbőrrel szinte minden nő találkozik élete során, függetlenül a kortól vagy a súlytól, ezért nagyon sok technika, termék és kezelés létezik ellene. Azonban, a narancsbőr kialakulását megelőzni hatékonyabb és érdemesebb, mint eltűntetni.  Ebben a bejegyzésben összeszedtünk 3 tippet, a narancsbőr megelőzésére.

Mi a narancsbőr?

A szervezetünk által fel nem használt cukor, a bőr alatti mély zsírszövetekben felhalmozódik, ez lassítja a vérkeringést, nyirokkeringést, mely által a szövetek között salakanyag halmozódik fel, így a bőr felszíne egyenetlenné válik. 

Kialakulásának okai emberenként eltérőek, de a legygakoribb okok közé tartozik az egészségtelen, magas zsír – és kalóriatartalmú táplálkozás, a testmozgás hiánya, a hormonális változások, a stressz, valamint a túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás.

3 tipp a narancsbőr megelőzésére

1. Egészséges, kiegyensúlyozott étrend

Az egészséges táplálkozás hatására, megelőzhetőek a hormonális változások, valamint a súly ingadozása, így csökken az esély a cellulit kialakulására a bőrön. 

Az állati eredetű zsírok, a só, a szénsavas és cukros üdítők helyett, ajánlott a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása, illetve az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek beiktatása az étrendbe. Az antioxidánsok segítik a bőr regenerációját, illetve feszesítik a bőrt.

Az antioxidánsok mellett, a halfogyasztás is javasolt, mert a bennük lévő tápanyagok hozzájárulnak a bőr fiatalságának fennmaradásához.

2. Elegendő vízfogyasztás

Az ápolt, feszes és egészséges bőr alapja a megfelelő mennyiségű hidratálás. A napi 2-3 liter szénsavmentes víz, frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé, remek hatással van a bőrre, csökkenti a zsírsejtek felhalmozódásának esélyét a kötőszövetekben, az az a cellulit kialakulását. 

Ügyelj a mértékletes kávé fogyasztásra, mert a kávé dehidratálja a bőrt, valamint kerüld a szénsavas és adalékanyag tartalmú üdítőket. Reggelente, ébredés után, érdemes egy pohár meleg citromos vizet meginni, mert ez beindítja az emésztést és a test méregtelenítését. Esténként pedig érdemes gyógyteát fogyasztani.

3. Funkcionális edzés

A rendszeres, minimum heti 3 alkalommal végzett testmozgás, kiváló ellenszere a narancsbőrnek. Azonban, a megelőzés érdekében, nagyon fontos, hogy ne csak egy-egy testrészre fókuszáljunk az edzés során, hanem végezzünk funkcionális edzést, az egész testet átmozgató gyakorlatokat. 

A funkcionális edzéssel az összes izomcsoportot egyidejűleg erősítjük, így belülről feszesíthetjük a bőrünket, megelőzve ezzel a narancsbőr kialakulását. Ilyen gyakorlat például a guggolás, a négyütemű fekvőtámasz vagy az ugrálókötelezés.

A testmozgás és az egészséges étrend mellett elengedhetetlen a mélyreható gépi kezelés a teljes megelőzés érdekében. Tekintsd meg szolgáltatásainkat!